Jövő héten újra autóba ülhet a Ford versenyzője Jari-Matti Latvala. A finn autóversenyző, aki 2010-ben legjobbjaként második volt a vb-pontversenyben, négy hete Lappföldön sífutás közben hatalmasat esett, és a törött kulcscsontját műtéttel kellett helyrehozni.

Latvala a baleset miatt kénytelen volt kihagyni az Argentin-ralit, az Akropolisz-ralin, a vb hatodik versenyén azonban várhatóan már rajthoz állhat a Ford Fiesta RS WRC-vel. Erre a versenyre készül teszttel a csapat a jövő héten Szardínián. A tervek szerint Latvala két napot fog vezetni.


“Nagyszerű lesz, hogy Jari visszatér az autóba. Két nappal a baleset után már nem érzett fájdalmat. 99,9 százalékig biztosak vagyunk benne, hogy versenyez majd Görögországban” – nyilatkozta Malcolm Wilson, a Ford csapatvezetője.

A 27 éves pilóta is biztos benne, hogy megfelelő állapotban lesz az Akropolisz-ralira. Azt tervezi, hogy a WRC-s teszt előtt még otthon saját versenyautóival is próbát tesz.

Latvala hivatalosan a Ford első számú versenyzője, de a tavalyi remek versenyzését idén eddig nem tudta megismételni. A négy versenyen, amelyen indult, egyet megnyert, háromszor viszont kiesett, igaz mindannyiszor az élről. Tempójával képes lenne felvenni a versenyt Sebastien Loebbel, de megbízhatósága erősen kétséges.