A Range Rover jelenti a Land Rover kínálatának legfényűzőbb darabját, de Sport néven létezik egy kisebb és izgalmasabb vezetést kínáló variáns. Valami hasonlóra készül az Evoque-kal is a Land Rover. Erre Gerry McGovern, a márka tervezési igazgatója utalt a brit Autoexpressnek adott interjúban.


Mint a szakember elmondta, jelenleg speciális kivitelek, illetve a kabrió változat elkészítésén dolgoznak, de egy sportmodell sem kizárt. Korábban is pletykáltak már az Evoque Sportról, de hivatalosan most először említette valaki.

Van esély a megvalósításra, hiszen az Evoque óriás siker, a vevők nyolcvan százaléka teljesen új a Land Rover márkánál. Bevétel tehát van, a kínálat bővítése pedig szükségszerű. McGovern részleteket nem közölt, így csak találgatni lehet az Evoque Sportról. Véleményünk szerint a most is használt 2,0 literes turbómotor erősebb, nagyjából 280-300 lóerős változatát használhatnák, de a Jaguar új, 3,0 literes V6-os motorja is bevethető.

Az bizonyos, hogy egyedi spoilerek, méretesebb kerekek teszik majd feltűnőbbé a kocsit, amelynek vezetését feszesebb hangolású futómű, direktebb kormányzás és komolyabb fékrendszer javítja.
        
Nemcsak a Land Rover tervez ilyen modellt, hiszen az Audi nemrég mutatta be RS Q3 tanulmányát, amely egy kis sportos szabadidő-autót harangoz be.