Megdöntötte két évvel ezelőtt elért sebességrekordját Ádász István. A 49 éves vak férfi akkor egy Ferrari F430-assal 180 km/órával száguldott. Mostani születésnapjára a felesége ismét meglepte, Kátai Géza vállalkozó felajánlásának köszönhetően ismét egy nagy teljesítményű sportkocsival száguldhatott a békéscsabai repülőtér aszfaltján.  

Ádász István ezúttal egy 440 lóerős Maserati GranTurismo S-sel repeszthetett a két évvel ezelőttivel megegyező helyszínen. Az immár tapasztalt száguldó nem is teketóriázott, néhány perccel az indulás után átadta a múltnak rekordját és 200 km/óra feletti tempóval száguldott.  

A 4,7 literes Ferrari eredetű motorral szerelt sportkocsi egyébként 5,2 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet, de 285 km/órára is képes.

A Guinness hivatalos rekordja vak száguldás esetén 292,89 km/óra, de nem hivatalosan voltak ennél is gyorsabb vak vezetők. Egyikük 308 km/órával száguldott egy Lamborghini Gallardóval, egy másik vezető 322 km/óráig jutott egy Mercedes SL65 AMG Black Seriesszel.