Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. 2012. május 2-ától új csatornán, saját weboldalán is megkezdte az úthasználati jogosultságok online értékesítését. Az oldalon történő vásárlás nemcsak egyszerű, de az e-matrica díját nem terheli kezelési költség és plusz felszámolt kényelmi díj sem. A weblapon minden típusú jogosultság kapható elővételben is, a fizetés pedig bankkártyával történik. Csoportos vásárlás esetén a flottavásárlók és a szerződött partnerek átutalással is fizethetnek. Egyszerre több e-matricát is meg lehet venni, akár folytatólagosan, akár különböző időpontokra.

A szolgáltatás rendszeres használata további előnyöket is kínál: aki az ÁAK weboldalán vásárol, az nem feledkezhet meg az érvényességi idő végéről: kérésre a rendszer egy nappal a jogosultság lejárta előtt küld egy figyelmeztető e-mailt. A rendszer további fejlesztésével a vásárlóknak hamarosan arra is lehetőségük nyílik, hogy ezt a figyelmeztetést SMS-ben kérjék, minimálisra csökkentve ezzel a jogosulatlan úthasználat lehetőségét.

A regisztrált törzsvásárlók elkerülhetik továbbá a duplikációt is, azaz, hogy egy gépjárműre duplán vásároljanak e-matricát azonos időszakra. Aki az előző e-matricáját is az Autópálya Kezelő honlapján vásárolta meg, őt a rendszer automatikusan figyelmezteti, hogy adott időszakra már rendelkezik érvényes úthasználati jogosultsággal.

Az ÁAK a közvetlen online e-matrica-értékesítés mellett az elektronikus pótdíjfizetés lehetőségével is bővítette weboldalát. Az online felületen a pótdíj befizetésének módja szintén leegyszerűsödött, az adatok megadása után a fizetés szintén bankkártyával történik.