A miskolci Népkertnél április 28-án 9 órától kezdődő nagyszabású program keretében olyan elektromos hajtással rendelkező járművek mérik össze teljesítményüket, melyeket magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai terveztek és kiviteleztek a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. által hirdetett versenyre.

Villanymotoros diákautók összecsapnak 1
Villanymotoros diákautók összecsapnak 2

Villanymotoros diákautók összecsapnak

Villanymotoros diákautók összecsapnak 6
Villanymotoros diákautók összecsapnak 7
Villanymotoros diákautók összecsapnak 8
Fotó megosztása:
Villanymotoros diákautók összecsapnak 9


A 66 csapatnak köszönhetően a körversenyen és a gyorsulási futamokon több, mint 300 mérnök mérheti majd össze tudását, mely során kiderül, mennyire sikerült az Elektromobilokat “életre tervezni”.

Szombaton a döntőbe jutott járművek négy kategóriában – hosszú távú és rövid távú gyorsulási eredményeik, műszaki megoldásuk, illetve szépségük, dizájnjuk alapján – kapnak majd elismerést, utóbbira a közönség szavazhat.  A verseny abszolút győztese amellett, hogy egy évig viseli a ?Bosch Legjobb Elektromobilja? címet, a kategória győztesekkel együtt részt vehet egy különleges és minden bizonnyal extrém sport hétvégén.

A több ezer fős szurkolótábor hangulatáról ismét kiegészítő programok gondoskodnak majd Miskolcon; az ideifellépők a Megasztár hírességei: Tóth Gabi és Caramel.

Ha valaki az ország másik felén lakik, de hasonlóan egyedi építésű járgányokra kíváncsi, áprilisi 29-május 1. között Győrben zajlik a Széchenyi futam.