Plomba 2000
Plomba 2000

Rendőrségi haladék az Eü-doboz miatt

Rendőrségi haladék az Eü-doboz miatt

Plomba 2000
Plomba 2008
Kicsit koszos
Három különböző doboz
Ennek kell benne lenni
Három évig húzta
MSZ 13553
Így néznek ki belülről
Lejárt, vagy mégsem?
Itt rend van
Biztos, ami biztos
Irodai olló, egyenesen Kínából
Tudnivalók
Képregény
6:3
Ilyen a német készlet
Sajnos ez is lejár egyszer
Történelemórán nem jó válasz az aranyhulla
Fotó megosztása:

Kicsit koszos

Kicsit koszos

A rendőrség nem rendelt el és nem is tervezi, hogy országos ellenőrzést tart az elsősegélydobozokkal kapcsolatban – erősítette meg csütörtökön Budapesten az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a rendőrség szerdai bejelentését.

Garamvölgyi László szerint egy ilyen ellenőrzés méltatlan is lenne a rendőrséghez. A mostani megerősítéssel azt a pánikot szeretnék megakadályozni, amely az elmúlt napokban alakult ki az elsősegélydoboz-vásárlással kapcsolatban, hiszen kifogytak a készletek – tette hozzá.

Az ORFK szóvivője hangsúlyozta: az elmúlt egy hétben 140 ezer intézkedése volt a magyar rendőrségnek, ebből 84 esetben bírságoltak a helyszínen, mert gond volt az elsősegélydobozzal. Garamvölgyi László hozzátette: ezeket a járműveket sem azért állították meg, hogy a dobozokat ellenőrizzék. Mint elmondta, a legalacsonyabb, ötezer forintos büntetést szabták ki a rendőrök.

A rendőrség türelmi időt adott az elsősegélydobozok beszerzésére. Garamvölgyi László szerint ez nem konkrét időpontot jelent, hanem a készletek feltöltéséig tart.