Pillanatnyilag egy kicsit talán jobban csillog a Mercedes csillaga, mint az Audi gyűrűi Magyarországon, a frissen megnyílt kecskeméti gyár nyomán. Ez esetleg Orbán Viktor miniszterelnököt is autócserére buzdíthatja. El is készült egy megfelelő autó, a Pekingi Autószalonon állította ki a Mercedes-Benz.

Mercedes ami vihetné Orbán Viktort 1
Mercedes ami vihetné Orbán Viktort 2

Mercedes ami vihetné Orbán Viktort

Mercedes ami vihetné Orbán Viktort

Mercedes ami vihetné Orbán Viktort 6
Mercedes ami vihetné Orbán Viktort 7
Mercedes ami vihetné Orbán Viktort 8
Fotó megosztása:
Mercedes ami vihetné Orbán Viktort 9


A kormányfő jelenleg sem hagyományos luxusautóban utazik, hanem egy Volkswagen Multivant használ, amely a Transporter személyautós kivitele. Valami hasonló a Viano Vision Diamond is.

Könnyűfém felnijével és kétszínű karosszériájával igen feltűnő jelenség a Viano, de még így sem sejteni igazán az utastér fényűzését. Belül ugyanis finom bőrrel vonták be nemcsak az üléseket, de az eredetileg műanyagból készült borításokat is.

Mindössze két ülést találunk a sofőrszekció mögötti utastérben, de ezek az ülések a Maybachtól származnak. Fűthetőek, hűthetőek, masszázs funkció van bennük és lábtartóval is rendelkeznek. Nem hiányzik természetesen a pezsgőhűtő és a pezsgős poharaknak megfelelő tartó sem.

A szórakozáshoz, illetve egy kormányfő esetében az ország-világ híreinek nyomon követéséhez 40 colos képernyő áll rendelkezésre, a tökéletes hangzásról pedig Bang&Olufsen hifi gondoskodik. Rendelkezésre áll a vezeték nélküli internetkapcsolat is a gyémántos Vianóban, így videós konferencia-beszélgetés is lebonyolítható.

Míg régebben függönnyel, manapság sötétítéssel bújnak el autóikban a külvilág elöl a tehetős emberek, a Mercedes erre egy különleges megoldást kínál. Az SLK-ban bemutatott Magic Sky Control rendszer segítségével az utastér elektrokróm ablakai gombnyomásra beengedik a fényt vagy kizárják azt.

Tudni akarja autója valós fogyasztását? A vezess.hu online autós naplója megadja a választ!