Négyhengeres Ford-motor Jaguarba 1
Négyhengeres Ford-motor Jaguarba 2

Négyhengeres Ford-motor Jaguarba

Négyhengeres Ford-motor Jaguarba 11
Négyhengeres Ford-motor Jaguarba 12
Négyhengeres Ford-motor Jaguarba 13
Négyhengeres Ford-motor Jaguarba 14
Négyhengeres Ford-motor Jaguarba 15
Négyhengeres Ford-motor Jaguarba 16
Négyhengeres Ford-motor Jaguarba 17
Négyhengeres Ford-motor Jaguarba 18
Fotó megosztása:
Négyhengeres Ford-motor Jaguarba 19 A Jaguar közelmúltjának legkisebb benzinmotorja 2,1 literes V6-os volt az X-Type-ban, amely annyira szembe ment a konvenciókkal, hogy négyhengeres motort is kínált dízelként. A jövőben azonban már benzines négyhengeres is szerepel majd a kínálatban.

A Jaguar is bevezeti a Range Rover Evoque-ban már használt 2,0 literes turbós benzinmotort. A Fordtól származó motor teljesítménye 240 LE, maximális nyomatéka 340 Nm. Ez a motor váltja le a jelenlegei 3,0 literes szívó V6-os motort a Jaguar kínálatában.

Ennél izgalmasabb az a két új V6-os motor, amelyet a már meglévő V8-as motorokból fejlesztett házon belül a Jaguar. A 3,0 literes motorhoz kompresszor és töltőlevegő-hűtő is tartozik. Kétféle teljesítménnyel, 340, illetve 380 lóerővel készül

Elsőre talán furcsa lehet az egymáshoz közeli teljesítmény, de a két motor eltérő modellekbe kerül. A 380 LE-s variáns például kizárólag az új, még fejlesztés alatt álló, 2013-ban érkező F-Type-ban lesz elérhető. A gyengébb viszont az XF és XJ modellekben tűnik fel.

Közös mindhárom motorban, hogy a ZF nyolcfokozatú automata sebességváltója kacsolódik hozzá. A V6-osok esetében a takarékos üzemet automatikus motorleállító rendszer segíti.