A Pekingi Autószalonon mutatta be a felfrissített Ibiza Cuprát a SEAT, egyelőre tanulmányautóként. Ám a képeket látva nincs kétségünk afelől, hogy a sorozatgyártású modell is pont ugyanilyen lesz. Csupán arról lehet szó, hogy szeretett volna a spanyol márka is valami újdonsággal megjelenni Kínában.

Új sportmodell a SEAT-tól 1
Új sportmodell a SEAT-tól 2

Új sportmodell a SEAT-tól

Új sportmodell a SEAT-tól 10
Új sportmodell a SEAT-tól 11
Új sportmodell a SEAT-tól 12
Új sportmodell a SEAT-tól 13
Új sportmodell a SEAT-tól 14
Új sportmodell a SEAT-tól 15
Új sportmodell a SEAT-tól 16
Fotó megosztása:
Új sportmodell a SEAT-tól 17


A “mindennapi sportkocsinak” nevezett járgány új, LED-es nappali menetfénnyel szerelt fényszórókkal, új lökhárítóval és hűtőmaszkkal gazdagodott, hátul viszont csak a lámpák váltottak izzósról LED-esre. Emellett a külsőt új szín és keréktárcsa teszi frissebbé.

Az alapvetően egyhangú utastér újdonságai a kétszínű sportülések, az új sportkormány, az egyedi műszeregység, valamint az információs rendszer hordozható ötcolos képernyője.

Ahogy a 2009-ben bemutatott Ibiza Cuprában, úgy a mostani tanulmányautóban is 1,4-es motor dolgozik. A kompresszorral és turbóval is felszerelt motor teljesítménye 180 LE, a maximális nyomatéka 250 Nm. Az erőt hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltó és elektronikus differenciálzár igyekszik a kerekeken át az útra juttatni. A sportosság jegyében a kormány mögötti fülekkel is kapcsolható a váltó.

Várhatóan ugyanez az autó egy-két hónapon belül sorozatgyártásúként is bemutatkozik, ősszel pedig már a forgalmazása is megindulhat.