Pénteken számoltunk be arról, hogy megjelent a Lamborghini hivatalos meghívója a Pekingi Autószalonra, ahol új szabadidő-autójukat leplezik le. Nem kell azonban megvárnunk a jövő héten megnyíló kiállítást, a képek máris kiszivárogtak a 4×4-es járgányról.

Terepre megy a Lamborghini 1
Terepre megy a Lamborghini 2

Terepre megy a Lamborghini

Terepre megy a Lamborghini 11
Terepre megy a Lamborghini 12
Terepre megy a Lamborghini 13
Terepre megy a Lamborghini 14
Terepre megy a Lamborghini 15
Terepre megy a Lamborghini 16
Terepre megy a Lamborghini 17
Terepre megy a Lamborghini 18
Fotó megosztása:
Terepre megy a Lamborghini 19


Az Urus névre keresztel modell egyelőre tanulmány, de a hírek szerint nagyon hasonló lesz a sorozatgyártású modell is. A név jelentését találgatni lehet, de lehet, hogy Urus kánra utal, aki a fehér horda nyolcadik kánja volt, Dzsingisz kán vér szerinti leszármazottja.

Az autó egy kupé tetővonalát és a terepjárók masszív alsó részét ötvözi. Az alapvető jegyek hasonlóak az Aventadoron is látható modern formákhoz. Az orr-része nem túl érdekes, de a hátsó lámpa, a négy kipufogó és a diffúzor igazán vad összképet ad.

A sportautókénál minden bizonnyal magasabban lévő súlypontja ellenére nagy stabil az autó, hiszen a karosszériához képest hosszú tengelytávolságot terveztek hozzá, a túlnyúlások minimálisak. A hatalmas felinkkel és a hozzájuk tartozó peres gumikkal kissé furcsa látványt nyújt a járgány, de terepre aligha mennek vele vevői.

A hajtásláncról egyelőre nincs hivatalos információ, pletykákból tudni, hogy várhatóan a Gallardóból ismert 5,2 literes V10-es motor kerül az Urusba, közel 600 lóerővel. Nagyjából 4,5 másodperces sprintidő és 280 km/órás végsebesség várható a négykerék-hajtású járgánytól.

A tanulmányautó utastere high-tech megjelenésű, számos részlet a repülőgépekre emlékeztet. Igazán különleges a márványszerű borítás, amely valószínűleg szénszálas műanyagot rejt igazából. A négyszemélyes belsőben nemcsak az elől, de a hátul ülőknek is jutott egy méretes érintőképernyő.

További részletekért meg kell várnunk a Lamborghini hivatalos közleményét.