A Pekingi Autókiállításon új tanulmányautót mutat be az Audi. Az RS Q3 láthatóan szériaközeli változat, így sorozatgyártása sem lenne meglepetés. Ez lehetne az első RS-kivitelű szabadidő-autó.

Sportterepjárót készít az Audi 1
Sportterepjárót készít az Audi 2

Sportterepjárót készít az Audi

Sportterepjárót készít az Audi 21
Sportterepjárót készít az Audi 22
Sportterepjárót készít az Audi 23
Sportterepjárót készít az Audi 24
Sportterepjárót készít az Audi 25
Sportterepjárót készít az Audi 26
Sportterepjárót készít az Audi 27
Sportterepjárót készít az Audi 28
Sportterepjárót készít az Audi 29
Sportterepjárót készít az Audi 30
Sportterepjárót készít az Audi 31
Sportterepjárót készít az Audi 32
Sportterepjárót készít az Audi 33
Sportterepjárót készít az Audi 34
Sportterepjárót készít az Audi 35
Sportterepjárót készít az Audi 36
Sportterepjárót készít az Audi 37
Sportterepjárót készít az Audi 38
Fotó megosztása:
Sportterepjárót készít az Audi 39


A tanulmányautó motorja az RS3-ból ismert – Magyarországon készülő – 2,5 literes öthengeres turbómotor. Maximális teljesítménye 360 lóerő, amivel a RS Q3 5,2 másodperc alatt gyorsulhat százra. Csúcssebessége 265 km/óra.

A hétfokozatú duplakuplungos automata sebességváltó haldex-kuplungos összkerékhajtáshoz kapcsolódik. Normál körülmények között ennél csak az első kerekekre jut nyomaték, ha azok kipörögnének, akkor a hátsó tengely is beszáll.

Amellett, hogy a koncepció megőrizte a Q3 alapvető vonalait, az RS tervezői igazi sportgépet faragtak belőle. Az utat felfaló hűtőnyílások, a fekete hűtőmaszk, a sárvédőszélesítések, a diffúzor, az öblös kipufogók, no meg a 20 colos kerekek megteszik hatásukat.

Az egyébként RS-jellegzetességként szinte mindenütt fekete utastérben a karosszéria színére válaszoló díszítésű sportülések, kínai karakteres, alumíniumszerű műszeregység és karbonszálas díszítés jelzi az átlagosnál komolyabb potenciált.

Ezek után nincs is más hátra, mint hogy az Audi bejelentse a RS Q3 gyártását, amire van is esély, ha figyelembe vesszük, hogy az A1 Clubsport tanulmányból is megvalósult az A1 quattro. Nem is ez az első sportos tanulmány a Q3-ból, hiszen januárban mutatták be a Vailt.