Ellepték a rajongók az ország legnagyobb aukciós portálját, hogy lecsapjanak az első, Magyarországon gyártott Mercedes-Benz B-osztályú személyautóra. Már félidőben eldőlt, hogy ez lesz a Vatera eddigi legsikeresebb jótékonysági aukciója. Az április 21-ig tartó licit teljes bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlja fel a Mercedes-Benz.

A Jupiter-vörös Mercedes-Benzre több száz licit érkezett és közel 25 ezer felhasználó látogatott el az árverés honlapjára. A fokozott érdeklődés nem véletlen: a gépjármű nem csak különleges felszereltsége és műszaki paraméterei miatt vonzó, de a licit nyertese azt is elmondhatja majd magáról, hogy övé lett az első, értékesítésre szánt magyar Mercedes-Benz.

Az aktív licitálóknak köszönhetően az árverés már félidejében megdöntötte az eddigi vaterás jótékonysági aukciók rekordját. Az árverésen jelenleg vezető 9,57 millió forintos ajánlat közel 7 millió forinttal magasabb, mint a legnagyobb hazai aukciós portál eddigi rekordja.

A korábbi “csúcstartó” a 2010 nyarán megrendezett Jéggel a víz ellen árveréssorozat volt, amikor jégkorong-relikviákból több mint 2,5 millió forint folyt be az akkori árvízi mentésben résztvevő szendrődi tűzoltóknak.

A most futó aukció a Daimler AG MobileKids nevű közlekedésbiztonsági program bevezetésének része: a Mercedes-Benz hazai gyártója és a márka vezérképviselete a kecskeméti futószalagról elsőként legördült autót a program itthoni támogatójának, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlotta fel. A szervezet célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és más rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása, jövőjük megalapozása.