Hagyományos kabrió négyajtóval
Hagyományos kabrió négyajtóval

20 milliós árengedmény autóra

Hagyományos kabrió négyajtóval
Marad a kétféle tengelytávolság és lesz kabrió is
Van jövője a Maybachnak
Fotó megosztása:

Van jövője a Maybachnak

Van jövője a Maybachnak

Az autóértékesítésben megszokott, hogy kedvezményt adnak egy-egy modellhez, ahogy korosodik a típus ez annál jellemzőbb. A luxusautóknál azonban ilyesmiről ritkán hallani. Pláne olyanról, hogy az autó árának negyedét elengednék.

A Daimler pedig épp ilyen akcióval árulja a Maybach modelleket az Egyesült Államokban. A Maybach 57 és Maybach 62 modellek vásárlói 100 000 dollár, azaz mai áron 22,7 millió forint kedvezményt kapnak. Olyan összeg, amelyből sokan autót és lakást is vásárolnának mifelénk.

Persze a Maybach más tészta. Az 57-es modell 376-416 ezer dollárba (85-95 millió forint), a 62-es 427-467 ezer dollárba (97-106 millió forint) kerül.  

A hatalmas kedvezmény annak köszönhető, hogy a Daimler tavaly év végén bejelentette, hogy megszünteti a márkát, amely alapítása óta nem termelt hasznot.

A Daimler 1997-ben mutatta be a Mercedes-Benz Maybach tanulmányautót, amelyből 2002-re készült el a sorozatgyártású modell. Kétféle hosszal (5,7 és 6,2 méter) készülnek az autók, mindkét változat kétféle motorteljesítménnyel kapható, de csak V12-es motorral.

A Mercedes fődarabokból érkező modell exkluzív kialakításával és egyénre szabhatóságával kívánt a szupergazdagok kedvében járni, ám ez nem jött be. Míg a Bentley és a Rolls-Royce egyre növekvő eladásról számol be, addig a Maybach csak szenved. 2010-ben mindössze 200 autót tudtak eladni, míg a Bentley 5100, Rolls-Royce 2700 darabot.

A jövőben a Daimler a Mercedes S-osztály nyújtott modelljeit kínálja az ügyfeleknek.