A visszapillantó tükröket helyettesítő interaktív kamerarendszerek fejlesztésébe kezdett az indiai tulajdonú SMR-cégcsoport. A munkában a konszern győri laborja is részt vesz – közölte Tibori Pál-Levente, a Samvardhana Motherson Reflectec magyarországi cégének vezérigazgatója.

Interaktív tükör Magyarországról 1
Interaktív tükör Magyarországról 2

Interaktív tükör Magyarországról

Interaktív tükör Magyarországról 5
Interaktív tükör Magyarországról 6
Fotó megosztása:
Interaktív tükör Magyarországról 7


A fejlesztés tavaly indult, reményeik szerint 2012 végén már be is mutathatják a tükröket felváltó új kamerarendszert, amely egyebek mellett sávváltás-támogatásra, holttér-figyelésre, táblafelismerésre és 360 fokos kép alkotására is alkalmas, emellett segíti a vezetőt például abban, hogy a lehető legkisebb fej- és szemmozgással felügyelhesse, mit csinál gyermeke a hátsó ülésen.

Az új kamerarendszert először prémium kategóriás autókba szerelik majd be; cégnevek említése nélkül annyit mondott Tibori Pál-Levente: vannak már érdeklődők a kamerarendszer iránt, amelynek gyárthatósági tesztje folyik Magyarországon.

Az SMR (Samvardhana Motherson Reflectec) a 2010-es üzleti évben 2,7 milliárd dolláros forgalmat elkönyvelő Samvardhana Motherson Group tagja. A vállalatcsoport minden ár-, és járműkategóriában gyárt külső és belső tükröket, egyúttal Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Ausztrália szinte minden autógyárának beszállítója.

Forrás: MTI