Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 1
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 2

Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat

Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 15
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 16
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 17
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 18
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 19
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 20
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 21
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 22
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 23
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 24
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 25
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 26
Fotó megosztása:
Helyi autóba ültetné Putyin a hivatalnokokat 27 A Lenta.ru orosz hírportál beszámolója szerint Vlagyimir Putyin egy, az autóipar fejlesztésével foglalkozó szerdai tanácskozáson kijelentette, hogy álláspontja szerint minden állami és önkormányzati szervnek az – említett három országot magában foglaló – Egységes Gazdasági Térségben kell személygépkocsit vásárolnia.

Azt is tervezi, hogy a rendelkezést kiterjeszti a szövetségi költségvetésből finanszírozott vállalatokra és megrendelőkre. Kivételt csak abban az esetben lehet tenni, ha az Egységes Gazdasági Térségben nem gyártanak a célnak megfelelő járművet.

A miniszterelnök szerint a tervezett intézkedés nem áll ellentétben a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) elveivel és normáival, mivel korábban megállapodtak arról, hogy az állami megrendelések szabályozására a belső, orosz szabályok vonatkoznak.

Mihail Ovszejevszkij gazdaságfejlesztési miniszterhelyettes az Eho Moszkvi rádiónak elmondta, hogy két-három hónapon belül kormányrendelettel fogják szabályozni a kérdést. Az elképzelés szerint állami hivatalnokok nem vásárolhatnak külföldön gyártott autókat költségvetési pénzekből. Szigorúan meghatározzák azt is, hogy milyen felszereltségű autókat vehetnek a hivatalnokok.

Már az 1990-es években is voltak erőtlen kísérletek arra, hogy hazai gyártmányú kocsikba ültessék át a közhivatalnokokat. Még miniszterelnök-helyettesként Borisz Nyemcov azt javasolta, hogy vegyenek Volgákat. A Kreml azonban nem támogatta az ötletet.

Természetesen nemcsak Ladába ülhetnek a dolgozok, hiszen többek között a Volkswagennek és a Renault-nak is van gyára Oroszországban.