Három évvel a Karma elkészítése után a Fisker bemutatta második modelljét. Egyelőre még tanulmánynak nevezik, de sorozatgyártás szerepel a tervekben. Az Atlantic formája és jegyei a Karmáét követik A hűtőmaszk és az arányok nagyon hasonlóak, de a keret nélküli ajtókkal szerelt Atlantic csak 4,5 méter hosszú. A hátsó ajtó kilincseit elrejtették, amitől kupésnak hat a kocsi. Négy utast és csomagjaikat szállíthatja a különleges gép.  

Villanyautó szoborszerű kasztniban 1
Villanyautó szoborszerű kasztniban 2

Villanyautó szoborszerű kasztniban

Villanyautó szoborszerű kasztniban 12
Villanyautó szoborszerű kasztniban 13
Villanyautó szoborszerű kasztniban 14
Villanyautó szoborszerű kasztniban 15
Villanyautó szoborszerű kasztniban 16
Villanyautó szoborszerű kasztniban 17
Villanyautó szoborszerű kasztniban 18
Villanyautó szoborszerű kasztniban 19
Villanyautó szoborszerű kasztniban 20
Fotó megosztása:
Villanyautó szoborszerű kasztniban 21


Az Atlantic hatótávnövelővel szerelt villanyautó. A lítiumion akkumulátorban tárolt energiával 50 kilométert képes megtenni, ha a telepek lemerülnek a négyhengeres benzinmotor bekapcsol és tölt. A vezető egy kapcsolóval maga is dönthet úgy, hogy éppen benzines módban akar közlekedni, de a kerekeket ilyenkor is villanymotor hajtja, mert a benzinmotornak nincs mechanikus kapcsolata a kerekekkel. Az akkumulátorok természetesen konnektorról is tölthetők, így hétköznapi használat mellett nincs szükség a benzinmotorra.

Míg a Karmához a GM szállította – az Astrában is szerepelő – 2,0 literes motort, ezúttal a BMW-től vásárolják azt. Egyelőre nem tudni melyik motor az pontosan, de nagy valószínűséggel az 1,6-os, vagy a 2,0 literes turbós lehet.  

Alapesetben az Atlantic hátsókerék-hajtású, felárét viszont négykerék-hajtással is kapható lesz. Vélhetően utóbbi dinamikában is előnyösebb, várhatóan nem ugyanannak a motornak az erejét osztják előre is, hanem egy másik motor is bekerül.

Menetdinamikai és fogyasztási adatokat nem közölt a Fisker, ahogy az autó árát sem, de bemutatón elhangzott, hogy a nagyjából két év múlva piacra kerülő kocsit jóval 50 000 dollár (11,3 millió forint) alatti áron lehet majd megvenni. Az Audi A5, BMW 3-as modellekkel szeretnének versenyezni.