Nem csak szerkesztőségünk sokat autózó tagjai látják úgy, hogy az ünnepek alkalmával útra kelő, máskor keveset vezető autósok miatt érdemes fokozottan résen lenni például húsvétkor is az utakon. A Europ Assistance közleménye (szerkesztve):

“A húsvéti ünnepek a locsolkodás és a jóízű falatozások mellett sajnos a baleseti statisztikákról is emlékezetesek, amit legtöbbször a felelőtlen és ittas sofőrök okoznak. Tavaly a húsvét hétvégéjén több mint százszor hívták a Generali csoport érdekeltségébe tartozó Europ Assistance segélyszolgálatot – idén is hasonló hullámról tart a cég.


Volt olyan ügyfelünk, aki csak egy korty italt fogyasztott el a vendégségben, mert úgy gondolta, ebből még nem lehet gond. Hazafelé azonban figyelmetlenségből ráfutott az előtte haladó autóra. A balesetben könnyebben sérültek a két jármű utasai, valamint ügyfelünk autójában több százezer forintos kár is keletkezett. Mivel az autóra korábban kötöttek assistance biztosítást, cégünk elszállíttatta azt a legközelebbi szervizbe – mondta Kalmár László, az Europ Assistance Magyarország ügyvezető igazgatója.

Húsvétkor, csakúgy, mint a legnagyobb ünnepek alkalmával a családok többsége felkerekedik, hogy rég nem látott szeretteivel töltse az ünnepet és együtt költsék el a húsvéti vacsorát. A friss sonka, és a többi zamatos étel mellé általában alkohol is kerül az asztalra, aminek hatására megszaporodnak az utakon a bátor sofőrök, akik úgy érzik, néhány korty ital után még biztonságosan hazavezetnek.

Balesetveszély szempontjából a hétvége kritikus napja a húsvét hétfő lesz, amikor is az ittasan volán mögé ülő locsolkodók miatt lesz mitől tartaniuk a vétlen autósoknak. A rendőrség adatai szerint tavaly az ünnepek alatt mintegy 200 személysérüléses közlekedési baleset történt az ország területén, valamint közel 500-an akadtak fenn a szonda-rostán.

Ha karambolozunk, árokba csúszunk, villámgyorsan a helyszínen lehet a segítség. A Generali csoporthoz tartozó Europ Assistance Magyarország telefonos segélyszolgálata a húsvét hétvégéjén is készenlétben lesz, hogy a bajba jutott autósok segítségére siessen és akár azonnal a helyszínen bevethető legyen, vagy csereautót biztosítson, ha a gyors segítség már nem elég.