Egy dániai ingatlanforgalmazó vállalat ajándék autót ígér azoknak, akik május elseje előtt házat vásárolnak Koppenhága északi részén, az ott található kínálatából.

A szóban forgó vállalat Koppenhága előkelő északi külvárosában szeretné fellendíteni a 2,5 millió korona (kb. 84 millió forint) kezdő áron meghirdetett ingatlanok eladását; a vásárlás után a vevők egy 100 ezer korona (3,3 millió forint) értékű járművet kapnak ajándékba.

A dániai háztartások számára az autó – a lakásvásárlás után – a második legnagyobb kiadási tételt jelenti a gépjárművekre kirótt magas illetékek és adók miatt. Dorte Andersen, az ingatlanforgalmazó igazgatója szerint ez gyakran elriasztja a kiköltözéstől a családokat, hiszen a bejáráshoz mindenképp szükség lenne autóra, s ezt a plusz terhet már nem tudják vállalni. Ezen igyekszik segíteni a mostani kezdeményezés.

Nemcsak külföldön divat autót adni ajándékba. Korábban hazánkban kínáltak úgy plazmatévét, hogy egy Suzuki Swift járt mellé ajándékba. Egy másik akcióban egy autókereskedő bizonyos Mercedes típus megvételekor egy Opel Corsát adott mellé.

Forrás: MTI

Tudni akarod mennyi autód valós fogyasztása? A Vezess.hu online autós naplója megadja a választ!