Itt vannak az első álcázatlan fotók az új Mercedes-Benz GL-ről. A kocsit várhatóan áprilisban a New York Auto Show-n mutatják majd be.

Kiszivárgott az új Mercedes GL 1
Kiszivárgott az új Mercedes GL 2

Kiszivárgott az új Mercedes GL

Kiszivárgott az új Mercedes GL 15
Kiszivárgott az új Mercedes GL 16
Kiszivárgott az új Mercedes GL 17
Kiszivárgott az új Mercedes GL 18
Kiszivárgott az új Mercedes GL 19
Kiszivárgott az új Mercedes GL 20
Kiszivárgott az új Mercedes GL 21
Kiszivárgott az új Mercedes GL 22
Kiszivárgott az új Mercedes GL 23
Kiszivárgott az új Mercedes GL 24
Kiszivárgott az új Mercedes GL 25
Kiszivárgott az új Mercedes GL 26
Fotó megosztása:
Kiszivárgott az új Mercedes GL 27


Az új GL hasonlóan nagytestű, mint elődje, de a lágyabbra rajzolt részletek miatt mégis könnyebbnek hat. A fényszórók és a hátsó lámpák is izgalmasabb formát mutatnak, mint korábban, és az övvonal sem egy íven fut. A hatalmas hűtőmaszk azonban elég agresszív ahhoz, hogy ezután se okozzon gondot lezavarni a többi autóst a külső sávba. A képeken látható modellen AMG sportcsomag van, ami mélyebbre nyúló lökhárítókat és nagyobb kerekeket is tartalmaz.

Az autó az ML-lel azonos padlólemezre épül, de itt a tengelytávolság és a karosszéria teljes hosszúsága is nagyobb. Erre szükség is van, hiszen az ML-lel szemben a GL nem öt, hanem hétszemélyes kialakítású.

Belül nagyon hasonló a két modell, a GL szinte egy az egyben megörökölte kistestvére műszerfalát és kezelőszerveit. Továbbra is egyénre szabható az utastér hangulata, amihez többféle fa és fém díszítőelem, kárpitok és bőrök nyújtanak segítséget.

Egyelőre várunk a Mercedes hivatalos közleményére az autóval kapcsolatban, de feltételezhető, hogy az GL főként benzinmotorokkal készül, miután az Egyesült Államok a fő piaca. Várhatóan 3,5 literes V6-os és 4,7 literes V8-as benzinmotorokkal gyártják leginkább, az AMG modellbe pedig 5,5 literes turbómotor kerül. Ezek mellett 3,0 és 4,0 literes turbódízel motorok is választhatók. Mindegyik motorhoz hétfokozatú automata sebességváltó és összkerékhajtás tartozik.    

Az új Mercedes-Benz GL forgalmazása várhatóan az év végén indul el Európában.