Amikor Kimi Räikkönen a Ferrarihoz igazolt, akkor egy Enzóval lett gazdagabb, vélhetően most a Lotusnál sem marad sportkocsi nélkül. Mindenesetre a korábbi Forma-1-es világbajnok mutatja be a márka legújabb sportkocsiját a március eleji Genfi Autószalonon.


Egyelőre nem sokat tudni a különleges kivitelű Lotus Evora GTE-ről, de a kiszivárgott kémfotók tanúsága szerint a Forma-1-es csapat színvilága köszön vissza. A spanyol versenypályán, Jerezben fotózáson járt autó fekete-arany színkombinációban díszeleg, némi pirossal megspékelve.

Az igen korlátozott számú F1-es darab alapját adó, szintén limitált utcai Evora GTE-t 2011 őszén mutatták be a Frankfurti Autószalonon, amely pedig az Evora GTE versenyautó utcai variánsa. Motorja 3,5 literes V6-os, 444 lóerős teljesítménnyel, amivel a valaha épült legerősebb Lotus. Ugyanakkor a karbon jelentős használata nyomán tömege 105 kilóval könnyebb, mint egy normál Evoráé.

Menetdinamikai adatokat nem hoztak eddig nyilvánosságra, de vélhetően 4,5 másodpercnél kevesebb idő elég a 100-as tempó eléréshez és 300 km/óra felett van az autó végsebessége. A sima utcai Evorát gyorsan elkapkodták az ügyfelek, biztosan így tesznek majd az F1-ruhás változattal is.

Nem ez az első eset, hogy az Evorából F1-variáns készül, tavaly is láthattunk egy hasonló modellt.