Az Abarth695 Tributo Maserati névre hallgató, a Genfi Autószalonon mutatják majd be, alig egy hónap múlva. A Maseratisra alakított változatot kizárólag nyitható tetős kivitelben készítik, bár a megnevezés megtévesztő, hiszen csak az autó vászonteteje csúszik hátra, az ablakkeretek, illetve a vászontető merevítése a helyükön maradnak.

Nem igazi kabrió, de a nyitott tetős hangulata megvan

Nem igazi kabrió, de a nyitott tetős hangulata megvan

Nem igazi kabrió, de a nyitott tetős hangulata megvan


A különleges kiadású modellt 1,4 literes turbó T-Jet 16V benzinmotor mozgatja, amely 180 lóerő leadására képes. A motort automatizált, ötfokozatú, a kormányról is vezérelhető sebességváltóval párosítottak. Felpiszkálták az 500-as fékrendszerét is, ott a Brembo 305 mm-es tárcsáit négydugattyús féknyergek szorítják és a lengéscsillapítók sem szériadarabok.

A Fiat 500-as alapjaira épülő kiskocsi egyedi, a Maserati palettájáról származó Pontevecchio Bordeaux színben pompázik, 17 colos felniken és peres gumikon szelheti a kanyarokat, míg hátul hatszögletű, szintén a Maseratis kipufogó zárja a sort. Belsejében bézs sportülések, kéttónusú bőrborítású kormány, alumínium pedálok, és szénszálas táblácska hirdeti a kocsi egyediségét.

Az extra kivitelű Abarth 695 Tributo Maserati-ból mindössze 499 darabot készítenek majd, amelynek világpremierje a 82. Genfi Nemzetközi Autó Szalonon várható. Ugyanekkorra ígérik, hogy árral és egyéb információval is szolgálnak.