Benzinkutakon őrizetlenül hagyott autókra, illetve azokban hagyott értékekre specializálódott az a miskolci tolvaj, akit ötödik akciója után fogtak el a rendőrök.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás, közokirattal visszaélés, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés miatt indított eljárást egy 51 éves férfival szemben. A miskolci elkövető az elmúlt időszakban főleg üzemanyagtöltő állomásokon őrizetlenül hagyott autókból lopta el az azokban található értékeket, például készpénzt, laptopot, igazolványokat, különböző iratokat, bankkártyákat.

A módszer egy eset kivételével mindig ugyanaz volt: amíg a sértettek beszaladtak a benzinkútra fizetni, addig a férfi kirámolta a nyitva hagyott járművet, majd azonnal távozott a helyszínről. Szerencsére elfogták és a bíróság két év hat hónap fegyházbüntetést szabott ki a vádlottra.

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben. Őrizetlenül és látható helyen se hagyjanak semmit, hiszen azok lehetőséget kínálhatnak az elkövetőknek. Továbbá a bankkártyákhoz tartozó kódokat ne írják fel az irataikra.