Felgyújtott műanyagcsövek sűrű füstje okozott tömeges balesetet keddre virradó éjjel Németországban, a Köln és Düsseldorf közötti A57-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt és többen megsérültek. Mint a rendőrség egyik szóvivője reggel elmondta, a baleset egy Dormagen közeli autópályahídon történt, azt követően, hogy ismeretlenek műanyagcsöveket gyújtottak fel a híd alatt.

A látótávolságot drasztikusan csökkentő füstben hét teherautó és 15 személygépkocsi rohant egymásba. A hat sérültből kettőt súlyos állapotban szállítottak kórházba.

A szerencsétlenség miatt mindkét irányban le kellett zárni az A57-es autópályát, amely a Rajna-vidék ingázók miatt kiépített sűrű úthálózatának fő ütőere, s része az E31-es jelzésű európai főútvonalnak.

A balesetben maga a híd is megsérült, statikus szakemberek első számításai szerint omlásveszélyessé vált, és aládúcolásra szorul. A műszaki mentést csak kedden délelőtt kezdték meg, a munkálatokat azonban hátráltatja a híd állapota. Az autóroncsok eltávolítását ezért különleges berendezésekkel rendelkező cégekre kellett bízni.

Hogy milyen hosszan lesz lezárva az A57-es autópálya érintett szakasza Dormagen és Neuss-Süd csomópont között, azt egyelőre senki sem tudja megmondani. A megroggyant híd miatt az autósok számára várhatóan kerülő útvonalat kell majd biztosítani.

Forrás: MTI