A gyászolóknak, akik szerettek volna elbúcsúzni a néhai Robert Sanderstől, még az autójukat sem kellett elhagyniuk. Az 58 éves korában elhunyt Sanders úr ugyanis egy drive-through rendszerű ravatalozóban feküdt Los Angelesben. Az érkezők autójukkal egyszerűen az üvegfalhoz gurulnak, amely mögött nyitott koporsóban fekszik az elhunyt. Megállnak a felravatalozott koporsónál, kicsit ücsörögnek autójukban, majd pedig elhajtanak.


A Robert L. Adams alapította ravatalozó 1974-ben nyílt meg, egyike a maroknyi ilyen helynek az Egyesült Államokban, az országban, ahol a drive-through rendszerű éttermeket, bankokat is kitalálták.

“Ez egy egyedülálló funkció, ami megkülönböztet minket más temetkezési szolgáltatóktól” – mondta Peggy Scott Adamas, Grammy-díjra jelölt énekesnő, aki férje halálakor vette át az üzletet.

“Nem kell bajlódni a parkolással, kint alá lehet írni a vendégkönyvet, így az elhunyt családja tudni fogja, hogy az illető lerótta kegyeletét. Nagyon kényelmes az egész, főként a már nehézkesen járó időseknek kedvező” – mondta az autós ravatalozó tulajdonosa.

Azoknak, akiknek túl bizarr ez a dolog, még mindig ott a lehetőség, hogy gyalogosan belépjenek a golyóálló üveggel bekerített helységbe.