Lecseréli nagyobbik szabadidő-autóját a Mitsubishi, a közelgő Genfi Autószalonon mutatkozik be az új Outlander. Megjött az első kép a járgányról. Formáját tekintve alig emlékeztet elődjére, legföljebb annyiban, hogy az új is szabadidő-autó. A PX-MiEV tanulmány szinte egy az egyben. Mérete nem változik, ugyanakkora marad a kocsi. Továbbra is három üléssorban, maximum heten utazhatnak az autóval.

Kép egyelőre nincs róla, de a Mitsubishi leírása alapján lágy tapintású burkolatok, ezüstszínű betétek, fényes, fekete felületek veszik körül az utasokat. A kormánykerékre is kerülnek kezelőszervek,

Európai bevezetésekor kétféle, motorral lesz megrendelhető az Outlander, 2,0 literes benzines és 2,2-es dízelmotorral. Két és négykerék-hajtással is elérhető lesz a típus. Alapfelszereltségként manuális sebességváltó kerül a kocsiba, az új hatfokozatú váltó extra, ahogy a start&stop rendszer is.

2013-tól egészül ki az Outlander kínálata egy plug-in hibrid hajtáslánccal, amely az ígéretek szerint a korábbi tanulmányhoz mérhető hatótávolságot és fogyasztást kínál. 50 kilométert tudott villanyautóként közlekedni, majd ezt követően kapcsolódott be a benzinmotor. Így szabvány szerint két liternél kevesebbre adódott a fogyasztása.

Az új Outlanderhez elérhető lesz ütközést mérséklő rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, aktív sebességtartó automatika.
–    
Az új generációs Outlander először az orosz piacon jelenik meg idén nyáron, nyár végén pedig Európában, Japánban, Óceániában, Kínában és Észak-Amerikában is forgalomba kerül.