Mint a Mercedes összes modellje, úgy az új B-osztály sem kerülhette el a Brabus kezelést. A német cég a karosszéria és az utastér módosítása mellett a stabilitás fokozására is gondot fordított.


Az új spoilerek nemcsak a látványnak tesznek jó, de aerodinamikailag is hatékonyabbak, ami ezúttal igazán nagy szó, hiszen a Mercedes különösen nagy gondot fordított erre a B-osztály tervezésekor. Elöl új orrspoiler csökkenti az első tengelyre ható felhajtóerőt, míg hátul egy diffúzoros elemmel gazdagodott a lökhárító. Utóbbit úgy formázták, hogy helyet biztosítson a négy látványos kipufogóvégnek.

Nem kevésbé mutatósak az új keréktárcsák sem, amelyek 19 col méretűek, elöl 225, hátul 255-ös abroncsokkal. Már ezektől is javul a tapadás, de jelentősebb előrelépés a stabilitás terén, hogy új rugókat szerelnek be, amellyel a karosszéria 30 milliméterrel alacsonyabbra kerül. Ezzel az óvodaparkolók mellett a szerpentinen is király lehet a B-osztály.

Belül alumínium díszítőelemek és pedálsor dobja fel a B-osztályt, amelynek üléseit, ajtókárpitjait kérésre bármilyen színű bőrrel áthúzza a Brabus.

Egyelőre meg kell elégedni a látványtuninggal, de hamarosan a teljesítményfokozás is elérhető lesz, a bottropi vállalkozás már dolgozik a dízel- és benzinmotorok erősítésén is.