A fejünket fogva, sírva röhögtünk itt az irodában az alábbi rendőrségi közleményt olvasva. Nincs is mit hozzátenni az eredeti szöveghez, fogyasszák egészséggel:

“Lopták a gázolajat, járőrök fogták el őket (Lovasberény, Fejér megye)
2012.02.03. péntek 10:30

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére érkezett bejelentés szerdáról csütörtökre virradó éjszaka 02.00 óra körül Lovasberény, Kossuth utcából, hogy ott két férfi teherautókból valószínűleg gázolajat próbál lopni. Amikor a járőrök a helyszínre értek, két személy lábát fedezték fel az egyik parkoló teherautó mögött. A rendőrök két irányból közelítették meg az akkor még ismeretleneket, de azok futásnak eredtek. A járőrök mintegy 150 méteren keresztül követték őket, de a két férfi egy ingatlan kerítésén beugorva eltűnt az egyenruhások szeme elől.

Sokáig azonban nem örülhettek megmenekülésüknek, mert még csütörtökön délelőtt elfogták őket a gárdonyi járőrök egyikük tartózkodási helyének közelében az utcán. A két férfi – elmondásuk szerint – épp feladni készült magát a rendőrségen, amikor szembetalálkoztak az egyenruhásokkal.

Menekülésük közben ugyanis hátrahagyták azt az autót, amivel a bűncselekmény helyszínére érkeztek, ami egyikük élettársának tulajdona. A gépkocsiban pedig a két elkövető benne hagyta személyes iratait, így beazonosításuk nem ütközött nehézségbe.A helyszíni szemle során ezen kívül a rendőrök lefoglaltak műanyagkannákat, gumicsöveket, kámzsát, kést és kesztyűt is.

Mint kiderült, egy tehergépkocsiból kb. 50 liter gázolajat szívtak le miután annak tanksapkáját lefeszítették, így a lopási kár 20 000 Ft. Míg egy traktorból mintegy 20 liter üzemanyagot fejtettek le, melynek értéke 8 800 Ft.

A 23 éves baracskai és a 33 éves gárdonyi férfiakat – akik mindketten büntetett előéletűek – a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra történt előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt. A másik szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt szabálysértési eljárás keretében kell felelniük. Kihallgatásuk során elismerték a terhükre rótt bűncselekmény, illetve szabálysértés elkövetését.

Sőt egyikük azt is elmondta, hogy utóbbi időben nincs szerencséjük a járőrökkel, mert még január közepén egy igazoltatás alkalmával levették autójáról a rendszámot, mivel forgalomból kitiltott volt. Míg január végén, Székesfehérváron szerettek volna üzemanyagot lopni, de mivel összefutottak a rendőrökkel, így visszafordultak Gárdony felé. Mindketten szabadlábon védekeznek.”