Összesen 100 pontot érintő átvizsgálás után kaphat egy használt Volvo Selekt minősítést

Összesen 100 pontot érintő átvizsgálás után kaphat egy használt Volvo Selekt minősítést


Új alapokra helyezte a garanciális használt autók értékesítését a Volvo importőre. A Volvo Selekt programban háromféle kategóriába sorolják az autókat az ellenőrzést követően: félévesnél fiatalabb, maximum 10 ezer kilométert futott autók, 6-24 hónapos kocsik és 24-60 hónapos autók. A saját márkára vonatkozó programban kizárólag szervizkönyves, maximum 150 000 kilométert futott Volvók vehetnek részt.

Csak Volvókra vonatkozik

Az összesen 100 pontot érintő átvizsgálás 30-40 százaléka szoftverellenőrzést jelent, de a hardverre is alapos átnézés vár, mielőtt felkerülne rá a Volvo Selekt tábla.

Idén július végén, augusztus elején érkezik az új V40. A név nem kombit, hanem ötajtós kompakt autót jelöl

Maximum ötéves kocsik kaphatnak Volvo Selekt minősítést

Maximum ötéves kocsik kaphatnak Volvo Selekt minősítést


Selekt minősítést csak az újautó-értékesítési pontok szerezhetnek, amiből jelenleg 15 van hazánkban. Induláskor 11 jogosult közülük részt venni a programban, de másik telephelyükön a kimaradt márkakereskedések egy kivételével rendelkeznek a minősítéssel.

Nincs önrész, nem biztosítás

A használt autókra adott jótállás nem egyszer csupán biztosítás, amely masszív önrésszel csökkentve téríti csak a kiadásokat. A Volvo Selekt modellekre vonatkozó 12 teljeskörű hónapos garancia a kopóalkatrészekre nem érvényes (pl. gumi, fékbetét), de a fajsúlyos kiadásoktól, pl. egy automata váltó cseréjétől megkíméli a tulajdonost. Minden érintett autóra 30 nap/1500 kilométeres cseregarancia érvényes, az autókat drágább vagy azonos értékű használt Volvóra lehet cserélni.

Tavaly 440 000 használt autó cserélt gazdát hazánkban, ebből 5920 Volvo

A használtautó-piac fontosságát jelzi, hogy tavaly 440 000 tulajdonoscserét jegyeztek be az okmányirodák, ami tízszerese a 2011-ben eladott újautó-mennyiségnek. A használt Volvók 5920 darabbal részesedtek ebből.