Ahogy arra számítani lehetett, a Škoda ötajtós változatot is készít a 2011 őszén bemutatott Citigo kisautóból. A cseh gyártó közölte az első képet az autóról.

Nincs meglepetés, az ötajtós is ugyanolyan formájú, ugyanolyan hosszú, csupán nem az első ülések ledöntésével lehet eljutni a hátsó ülésekhez, hanem külön ajtón. A hátsó oldalsó ablak itt sem nyitható, csupán billenthető.

A legkisebb Škoda második változatában is ugyanazokat az 1,0 literes motorokat találjuk, amelyek a háromajtós variánst is mozgatják. A háromhengeres motor 60, illetve 75 lóerős kivitelben létezik, a Citigo legtakarékosabb változata megelégszik 4,1 liter benzinnel is száz kilométerre vetítve.

Az ötajtós Citigo 2012 márciusában a Genfi Autószalonon mutatkozik be hivatalosan, forgalmazása a háromajtóssal egy időben, májusban kezdődik. A Fabiánál kisebb autó a hazai magánvásárlók körében sikeres lehet, ha sikerül kellően lenyomni az árát. 
A modellnek fontos szerepe van a Škoda növekedési stratégiájában, amely szerint a 2011-es 879 ezer darabos értékesítési szám 2018-ra másfél millióra növekszik.