Január 23-án megkezdődött a kínai újév, amely idén a sárkány éve, amely a többek között a szerencsét és a hatalmat szimbolizálja. Ráadásul ebben a ciklusban a víz elem kapcsolódik hozzá a kínai asztrológia szerint, a víz pedig az optimizmus és a növekedés jele.


Talán nem véletlen, hogy a Rolls-Royce is különleges kiadással készült a kínai gazdagok számára. Mindössze nyolc darab készült a Phantom Dragon modellből, amelyekről a Rolls-Royce az újévhez kapcsolódóan bejelentette, hogy mindössze nyolc hét alatt elkeltek.

Elsőre nem lenne ez annyira érdekes, hiszen tudjuk, hogy a Rolls-Royce 2011-ben rekordot döntött, értékesítése 31 százalékkal 3538-ra emelkedett, a 2010-es 2711 darabról. Ám ezek az autók háromszor annyiba kerülnek, mint a normál modellek.

A Phantomot 380 000 dollártól (84 millió forint) meg lehet szerezni, a Dragon széria darabjai azonban 1,2 millió dollárba (266 millió forint) kerülnek. Mindez azonban nem jelent gondot Kínában, ahol immár több a milliárdos, mint az Egyesült Államokban, ráadásul a kínaiak nem szégyellik megmutatni, hogy tehetősek.

A hatalmas összegért az autó számos pontján, a karosszérián, a műszerfalon és az üléseken is feltűnik a sárkány, mint díszítőelem. A kocsi oldalán végigfutó csíkok ez esetben a pekingi Tiltott Várost jelképezik. Ezt a díszt a sárkányokhoz hasonlóan aranyból festették. Az ajtóknál LED-ekkel megvilágítva olvasható “A sárkány éve 2012” felirat.

Egyelőre nem tudni, hogy a milyen modellel készül a Rolls a következő, kígyó évére, de biztosan nagy reményeik vannak, hiszen a jelenlegi 14 kereskedésük mellé tovább tíz megnyitását tervezik.