Nagy sebességgel, több mint 100 kilométer hosszan száguldott menetiránnyal szemben egy dél-franciaországi autópályán egy ámokfutó, akit a rendőrségi útakadályok sem tudtak megállásra bírni.

A Sud Oust című regionális lap értesülése szerint a hatóságok Soumoulou körzetében felfigyeltek vasárnap a kora hajnali órákban, még sötétben egy autósra, aki a menetiránnyal szemben, kivilágítatlanul, 160 kilométeres sebességgel száguldott az A64-es autópályán, és ezért elrendelték a térségbeli kijáratok lezárását.

A 61 éves száguldozót azonban még egy úttorlasszal sem sikerült megállásra bírni, a férfi inkább szándékosan nekihajtott egy rendőrautónak és nekiütközött egy másiknak, majd másik irányban – ugyancsak a menetiránnyal szemben – folytatta az eszeveszett száguldást.

A rendőröknek végül kétórányi hajsza után, Sames helység közelében sikerült egy terelőkorlátnak szorítani és megállítani az ámokfutót.

A hatóság szerint a toulouse-i illetőségű autós figyelmetlenségből hajtott fel az autópályára a menetiránnyal szemben, “és aztán nem tudott mit kezdeni a helyzettel”. Alkohol- és drogtesztje negatív lett. Kedden bíróság elé állítják.

Forrás:MTI