Nem tűnik el a korábbi FIAT Panda az új modell érkezését követően. Az olasz gyár továbbra is kínálja majd a modellt Panda Classic néven. Az autót Olaszország, Spanyolország és Franciaország mellett Magyarországon is árulják, azoknak a vevőknek, akiknek az ár a legfontosabb tényező.

Komoly sikert érhet el a modell, hiszen 2011-ben is piacvezető volt a miniautók kategóriájában, az eladások 38 százalékát megszerezte, a Panda Európa kedvenc városi autója.

Első- és összkerékhajtással is kapható az autó, amelyet főként 1,2-es benzines, 1,3-as dízelmotorral kínálnak majd, de egyes piacokon, a fronthajtásos variáns LPG-s, illetve alkoholos kivitelben is kapható. A Classic kivitel alapfelszereltségéhez tartozik az ABS, a két első légzsák, a központi zár, a szervokormány és az elektromos ablakok is.

Az alapmodell ára itthon 2 550 000 forint, de most további kedvezményt kínálnak rá, így 2,2 millióért megvehető. Ezzel azonban még nem lesz mindent vivő a Panda, hiszen a hasonló felszereltségű, de jóval nagyobb Dacia Sandero 2,12 milliótól, elég a fapados kivitelben pedig már 1,79 milliótól is megvehető.