Gyorshajtásért kizárhatják Solberget a Svéd-raliról 2 Gyorshajtásért pénzbüntetést kapott a Monte-Carlo-rali alatt Petter Solberg. Persze nem a mért szakaszok egyikén hajtott túl gyorsan, hanem a szombati utolsó gyorsaságit követő összekötő részen.

A norvég pilóta, aki 2003-ban volt rali-világbajnok, a megengedett 50 km/óra helyett 106 km/órás sebességgel száguldott a Ford Fiesta RS WRC-vel (egy lassabb járművet előzött), ezért 1400 euróra (425 ezer forint) büntették. A verseny felügyelői emellett egy súlyosabb büntetést is kiszabtak, amennyiben a versenyzőt a következő hat verseny folyamán 50 százalékos vagy annál nagyobb mértékű gyorshajtáson kapják, akkor kizárják a soron következő versenyről, a Svéd-raliról és törlik az eredményét.


Solberg, akiknek ez volt az első versenye mióta visszatért a Fordhoz, elnézést kért a gyorshajtásért. Nem ez volt az első ilyen ügye, hiszen tavaly Svédországban is elkapták, akkor a rendőrök bevonták a jogosítványát is az utolsó szakaszon, ezért navigátora vezetett.

A 2012-es Monte-Carlo-ralit, a vb-sorozat első versenyét a sorozatban nyolcszoros vb-győztes francia Sébastien Loeb nyerte meg vasárnap, Solberg a harmadik helyen zárt.