1967-ben mutatkozott be japán első igazi sportkocsija, a Toyota 2000GT, amely nemcsak a japán precizitást hirdethette, de izgalmas formája versenyképes volt a brit vagy olasz tervezők munkáival.  Ma is kedvelt a gyűjtők körében. Az autó sikerének persze az is sokat segített, hogy szerepelt a Csak kétszer élsz című James Bond-filmben, igaz, ott már roadsterként.


Egy csapat japán szakember a Toyota segítségével azt találta ki, hogy egy ilyen GT-t átalakít. Nem a korhű elemekre koncentráltak, inkább a high-tech rendszerek beépítésével babráltak.

Az alig pár száz darabban készült modellből kidobták a 2,0 literes, hathengeres benzinmotort, helyére elektromos szerkezet került. A 161 lóerős villanymotort 36 kWh-s lítiumion akkumulátor látja el energiával. A telep töltésénél pedig a motorháztetőn, illetve a hátsó szélvédőnél elhelyezett napelemek segédkeznek.

Úgy tudni, a dinamikában nincs hiba, ha kell, akár kétszázzal is repeszt a villany GT. A Crazy Car Project néven futó átalakítás nyomán nem feledkeztek meg a japánban villanyautókhoz kötelező hanggenerátorról sem, amit egy kicsit tovább is gondoltak.

Amellett, hogy lehet az oldtimernek űrhajó vagy repülő hangja, utánozhatja a csirkéket, nyávoghat, mint egy macska, sőt lódobogás is elérhető.

Akcióban a Toyota: