Önállósította magát egy autó Ausztráliában: egy bevásárlóközpont parkolójából átgurult az utca szemben lévő házának garázsába, és még be is “zárkózott”, mivel az ajtó becsukódott utána.

Így aztán nem csoda, hogy a kocsi tulajdonosa – aki mindössze negyedórát időzött az üzletházban – kijövetkor hiába kereste autóját, és azt hitte, ellopták. Eléggé nekikeseredett, mert csupán két nappal korábban vette a járművet, amelyet a rendőrség szintén hiába keresgélt, a családi ház zárt garázsa fel sem merült lehetséges lelőhelyként.

A kocsi csak jó két héttel később került elő, amikor visszatértek vakációjukról a háziak, akik igencsak megdöbbentek, hogy autójukkal nem tudnak beállni a garázsukba, mert az már foglalt: valaki beparkolt egy idegen kocsit. Betörésre gyanakodtak, de otthonukból nem tűnt el érték, sőt, a kocsi révén még több is lett.

A talált autót jelentették a rendőrségnek, és szakértők végül megfejtették a rejtélyt. A kocsi kézifékét nem húzta be a jármű gazdája a parkolóban, és nem hagyta sebességben a váltót, az autó ezért tudott átgurulni az úton és nekihajtani a garázskapunak, amely az ütközéstől kinyílt, majd miután a kocsi bement, önműködően lezárult.

A kocsi gazdája egyébként csak pillanatokkal késte le autója “garázsmenetét”, mert utólag rémlett neki, hogy hallott egy dörrenést, amikor kiérkezett a parkolóba, de nem hitte volna, hogy eltűnt kocsija az.

Autóját csak apróbb sérülések érték.

Forrás: MTI