A francia jégbajnokságban decemberben bemutatkozott – háromból két futamot megnyerő – versenyautó után a Dacia immár valódi formájában is megmutatta a Lodgyt.

Hétszemélyes egyterű a Daciától 1
Hétszemélyes egyterű a Daciától 9


A korábbi pletykákkal ellentétben a kocsi nem kis, hanem nagy egyterű. 4,5 méter hosszú, így olyan típusok ellenfele lehet, mint a Ford Grand C-Max (4,52 m), Opel Zafira (4,46 m) és a Renault Scenic Grand (4,56 m).

A Logan MCV-nél három centivel hosszabb modell elérhető lesz öt- illetve hétszemélyes kivitelben is. A Dacia tágas helyet ígér még a harmadik sorban is, ami nem lehetetlen látva az MCV-t.

Egyelőre a műszaki részletekről nem árult el többet a Renault-hoz tartozó márka, de várhatóan 1,6-os benzines és 1,5-ös dízelmotor kerülhet az egészen pofás küllemű járműbe. Nem elképzelhetetlen ugyanakkor, hogy új motorok jelenjenek meg a Dacia kínálatában. A Lodgy méretét figyelembe véve a 2,0 literes benzines és az 1,9-es dízelmotorok alkalmazása érthető lenne. Mindkettő már kifutóban van a Renault-nál, így olcsón kerülhetne át a Daciákba.

Nem tudni még a modell árát, de ha a Dusternél látott árképzést alkalmazzák, akkor igen sikeres lehet a praktikus modellt kereső családok körében.