Csupán rövid ideig járhatott a fellegekben az amerikai Santaquinben lakó David Dopp, aki egy zöld Lamborghini Murciélago LP640 Roadstert nyert egy promóció keretében.

A hatgyermekes Dopp szombat délután vette át a nyereményautót, amelyet természetesen azonnal ki is akart próbálni. Úgy döntött, autókázik egyet barátaival a környéken. Amatőr sofőr, 640 lóerő és a jobbegyből szurkoló haver nem a legtutibb kombináció. Ezúttal sem volt az.

Kevesebb mint hat órával azután, hogy birtokba vette, Dopp elvesztett az uralmát a szupersportkocsi felett. Felszaladt a járdára, megpördült, majd az úttól 75 méterre egy töltésen állt meg. A haladási iránnyal szemben megnyugvó Lamborghiniben sem Dopp, sem barátja nem sérült meg.

A rendőrség szerint a baleset valószínűleg gyorshajtással függhet össze, bár a tulajdonos állítja csupán 60-80 km/órával haladt az eset előtt. Dopp szerint az egyébként 55 km/órás korlátozású szakaszon fekete jégre vagy murvára szaladhatott és az okozhatta a problémát.

Azt nem tudni, hogy a Lamborghiniben milyen kár keletkezett, de a helyi újság az InSantaquin News megjegyzi, hogy Doppnak teljes körű biztosítása volt.

Ha kijavítják a kocsit, próbálkozhat újra.

Itt még sértetlen a kocsi: