Van ezen a földgolyón több mint hétmilliárd ember és több mint egymilliárd autó. Ezek közül néhány sorsa mintha valami természetfeletti szállal lenne összekötve.

A piros, 1963-as Volkswagen Bogár kabriót Eric nevű tulajdonosa tette fel az eBay-re. A német veterán értékét jelentősen növeli az amerikai használtpiacon, hogy még az eredeti kaliforniai rendszám is megvolt hozzá. A vizuális hatás kedvéért Eric nem a mostani rendszámmal, hanem a régivel rakta fel a kocsit az aukciós oldalra.

A '63-as Bogárra az egykori tulaj fia talált rá az eBayen.

A ’63-as Bogárra az egykori tulaj fia talált rá az eBayen.


Az alfanumerikus kód az interneten át egyenesen egy Jim nevű fazon agyába pattant, ahol elő is hívott egy sokévtizedes emléket. Jim ugyanis 48 évvel ezelőtt papájával együtt vitte haza a család – akkor még – új szeme fényét.

Amerikai történet, hogy is végződhetne másképp: Jim megvette az öreg Bogarat. Hogy a hollywoodi hangulat teljes legyen, a VW-t azzal a kulccsal nyitotta ki, ami még apukájáról maradt rá, és most, 2011-ben is határozott kattanással nyitotta a piros kabriót.

Van még, akinek nem csillog könnycsepp a szemében? Akkor most tessék figyelni: a Volkswagen épp Jim 15 éves fiának születésnapján került az egykori tulajdonos fiához. Az USA egyes államaiban már akár 14 éves kortól lehet tapasztalt sofőr kíséretében autót vezetni, így az unoka is azon a kocsin kezdhet vezetni tanulni, amin annak idején édesapját tanította az ő nagypapája. Meg kell a szívnek szakadni.

Eladó Bogarak a Vezess Autókeresőjében