Az NNG új, a célmeghatározást jelentősen egyszerűsítő hangfelismerő technológiát fejlesztett ki. Az iGO primo legújabb funkciója felismeri az egy összefüggő mondatban elhangzott címeket, ezáltal fokozott kényelmet, illetve találati arányt biztosít.

Nuance beszédmotorjára épülő egylépéses úti cél meghatározás a lassabb és tagoltabb összetett úti cél meghatározás továbbfejlesztett változata. Korábban a felhasználóknak követniük kellett a navigációs készülékük instrukcióit, külön-külön megadva a város és az utca nevét, valamint a házszámot. Mindezt kénytelenek voltak hosszú szünetekkel tagolni, amíg a szoftver felismerte és feldolgozta a bemondott adatokat.

Az új funkció felismeri az egy összefüggő mondatban elhangzott címeket, még egyszerűbb használatot és nagyobb címfelismerési arányt biztosít. Az onboard beszédfelismerő technológián alapuló funkció egyaránt alkalmazható adatkapcsolatot használó, és azzal nem rendelkező navigációs megoldásoknál. Húsznál több, európai, ázsiai és amerikai nyelven képes a beszédfelismerésre, míg a TTS funkció több mint 30 nyelven áll rendelkezésre.