A tegnap megjelent fekete-fehér prospektus képek után, immár a gyári fotók is kiszivárogtak az új Mercedes-Benz SL-ről. A GermanCarForum nevű oldalra töltötte fel egy ismeretlen. Továbbra is várnunk kell az autó műszaki részleteit ismertető gyári sajtóanyagra, de a képek alapján kívül-belül megismerhetjük a kocsit.

A mostani fotók is megerősítették azt az érzésünket, hogy az új SL bár kétüléses, mint elődje, és ugyanúgy nyitható fémtetővel (üveg) készül, teljesen más karakter. Nagyban hasonlít az SLK-ra, szemből bizonyosan sok laikus összekeveri a két autót. Az új SL orra sokkal magasabb, kevésbé ékszerű, mint elődjéé, a csomagtartófedél lefelé ível és nem követi az emelkedő övvonalat. A képek alapján az autó kevésbé sportos, sokkal inkább erős kabriónak hat, mint szupersportos roadsternek.

Belül egyértelműen visszaköszönnek az SLS, illetve SLK modelleknél látott formák. A turbinaszerű szellőzőnyílások, a műszerfal órái, a középkonzol kapcsolói hasonlóak vagy ugyanolyanok, ahogy a kormány és az ülések is. Az autó utastere természetesen annak megfelelően sportosabb vagy elegánsabb, hogy milyen színvilágot választ az ügyfél. Fekete betéteket piros bőrrel, vagy világos faborítást vajszínű kárpittal.
Az új SL műszaki tartalmáról egyelőre az állítható biztosan, hogy hátsókerék-hajtáson alapszik. Motorjai között – feltételezhetően – lesznek V6, V8 és V12-es kialakításúak is. Valószínűleg a  leggyengébb modell is 300 lóerő feletti teljesítménnyel bír majd, míg az SL65 AMG teljesítménye 650 lóerő körül alakulhat.

Azt ugyanakkor már tudjuk, hogy 89 százalékban alumíniumból készül az autó karosszériája, így 110 kilóval könnyebb, mintha acélból formázták volna, így az egyes típusok akár 140 kilóval is könnyebbek lesznek elődeiknél.

A 2012-es Mercedes-Benz SL világpremierje januárban a Detroiti Autószalonon lesz, ám várhatóan pár napon belül a gyár is közli az első hivatalos adatokat.