Átadták az autó belsők gyártásával foglalkozó Eissmann Automotive Hungária Kft. új, csaknem 1,5 milliárd forintból felépített új gyártócsarnokát pénteken Nyíregyházán.

 A közel 12 ezer négyzetméteres, 283 millió forintos uniós támogatással felépített gyáregység avatóján Jürgen Eissmann, a német cégcsoport tulajdonosa felidézte: a szabolcsi megyeszékhelyen 1997 óta van jelen az Eissmann, amelynek magyarországi leányvállalata kezdetben az Opel és a BMW automata sebességváltójához szállított kiszolgáló- és burkolatelemeket.

 Az Eissmann Automotive Hungária Kft. mára a cégcsoport legnagyobb leányvállalatává vált, amelynek idén a jelentősen növekvő forgalom mellett sikerült újabb projekteket szériagyártásba vonni, ennek köszönhetően jelenleg napi 30 ezer termék hagyja el a gyárat – mondta el a cégcsoport tulajdonosa.

A jelenleg 430 főt foglalkoztató, az uniós pályázatban további 117 munkahely létrehozását vállaló nyíregyházi társaság 2009-ben 4 milliárd, 2010-ben 12 milliárd forint bevételt ért el, jövőre pedig – pozitív kilátásokkal – 16 milliárd forint feletti nettó árbevételt is realizálhat.

Jürgen Eissmann ugyanakkor megemlítette, hogy a modern gyártócsarnokot mindössze öt hónap alatt építette fel a kivitelező Fémszerkezet Kft. A cégcsoporton belül egyébként ez az első gyár, ahol gyártás során az úgynevezett fröccsöntési technológiát fogják alkalmazni. A régi telephelyről év végig költözik át az új csarnokba a társaság, a próbaüzem után – várhatóan január végétől – indulhat meg a termelés.

A nagy autógyártóknak beszállító, az autóipari borítóelemek, beltéri részegységek gyártásában világvezető cégcsoportnak Magyarországon kívül Csehországban, Németországban, Szlovákiában, Egyesült Államokban, Mexikóban és Kínában működnek leányvállalatai. Az Eissmann Group jelenleg háromezer főt foglalkoztat világszerte, s 2011-ben 250 millió eurós forgalmat bonyolított.

Forrás: MTI