Kisebb újításokkal folytatja a jövő évben a Renault legelegánsabb modellje, a Laguna Coupe. A 2012-es modell formája ugyanolyan mint eddig, a különbséget a fényszóróban elhelyezett új LED-es nappali menetfény jelenti. Emellett kissé felfrissült a színpaletta és van új könnyűfém felni is.

Az újítás jelentőségét jellemzi, hogy az új autót a korábbi, 2009-es képekre photoshopolták rá, igaz időközben kissé kisütött a nap. :-)

Belül még visszafogottabban dolgoztak a tervezők, minden modellben alkalmazzák már az eddig extrának számító látványos varrást a műszerfalon, miközben a hifi is fejlődött és új kárpit is megjelent a kínálatban.

Az igazi érdekesség, egy új dízelmotor. A 2,0 liter hengerűrtartalmú blokk ezen változata 150 lóerős, a start&stop rendszerrel is felszerelt motor átlagfogyasztása csupán 4,5 liter száz kilométeren. A Laguna emellett elérhető még 2012-re továbbfejlesztett 175 és 180 lóerős 2,0 dCi, illetve 240 lóerős 3,0 V6 dízelmotorral is a különböző piacokon. Benzinesből 170 és 205 lóerős 2,0 literes turbós, illetve 240 lóerős 3,5-es V6-os választható. Hatfokozatú kézi vagy automata sebességváltó kapcsolódik hozzájuk.

Az új Laguna Coupe forgalmazása 2012 februárjában kezdődik. Ha nem tud addig várni, a vezess.hu használt autó keresőjében találhat kedvére való Lagunát.