Vélhetően abban bízott a SEAT, hogy ha Amerikában készítik el a megújult Ibiza sajtófotóit, akkor az ott ismeretlen márka modellje nem kelt majd izgalmat, így könnyebb titokban tartani. Mint látjuk nem jött be. Telefonnal készült kémfotók a megújult kisautóról.


A fő újításokat könnyű azonosítani. A SEAT Új kisautójához, a Mii-hez hasonló LED-es nappali menetfénnyel szerelt fényszórók kerülnek az Ibizára. Emellett laposabb, szélesebb a hűtőmaszk, új a lökhárító és a ködlámpák is. Bár a hátulja nem látszik, biztosra vehető, hogy új, LED-es lámpák és átrajzolt lökhárító jellemzi majd a 2012-es Ibizát.

Várhatóan kissé frissül a motorpaletta is, a régi 85 lóerős 1,4-es szívómotor helyére az 1,2 TSI 86 lóerős változata kerülhet. Az 1,2-es háromhengeres szívómotorok helyét pedig átvehetik a Mii-ben is használt új 1,0 literesek.

Amennyire a képekből megítélhető, az utastér formailag nem változik, valószínűleg új kárpitok használatára szorítkozik az újítás.

A megújult SEAT Ibiza világpremierjére márciusban a Genfi Autószalonon kerülhet sor, amit követően már tavasszal a kereskedőknél lehetnek az első darabok. Addig is választhat magának egyet a vezess.hu használt autó keresőjében találhat Ibizák közül.