Egy vétlen vezető borult fel gépjárművével egy román autós miatt a 4-es számú főút szolnoki elkerülő szakaszán. A sofőr, noha észlelte a balesetet, elhagyta a helyszínt – közölte a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

 Egy Debrecen felé tartó utánfutós autó utolért egy személygépkocsit, és vezetője többszöri fényszóró-felvillantással próbálta arra ösztökélni az előtte haladót, hogy engedje el – mondta el a szerdai eset előzményeiről Pásztorné Kovács Ágnes százados.  

Az elöl haladó kocsi sofőrje kitért a külső forgalmi sávba, az utánfutós gépjármű elé vágott, és hirtelen fékezett. A vétlen vezető fékezni kényszerült, és jobbra kormányzott, hogy az ütközést elkerülje. A manőver közben a járműve az árokba csúszott, kidöntött egy jelzőtáblát, és a tetején átfordulva állt meg.

Az autós nem sérült meg. A balesetet okozó román gépkocsivezető viszont erről nem győződött meg, megállás nélkül továbbhajtott. A rendőrök Kisújszálláson állították meg a keresett járművet, vezetőjét őrizetbe vették; közúti veszélyeztetés bűntette miatt indított eljárást ellene a Szolnoki Rendőrkapitányság.

Forrás: MTI