2012-re megújul a Renault Scénic és Grand Scénic. Az autók új első és hátsó lökhárítóval gazdagodnak, amelyek a két modellen a korábbinál nagyobb eltérést mutatnak, így téve könnyebbé a megkülönböztetést szemből.


Az új évjáraton a hátsó lámpák LED-es megoldással világítanak, míg elöl megjelenik a nappali menetfény, szintén LED-ek használatával. Két új karosszéria szín mellett, új keréktárcsák és a korábbinál több króm jellemzi a 2012-es modelleket. Az utastérben formai újítás nem történt, de új kárpitok és díszítőelemek választhatók.

Jövő évtől két új motor jelenik meg a Scénic és a Grand Scénic kínálatában. Az egyik a már ismert 1,5-os dízelmotor új, 110 lóerős változata, amellyel az ugyanilyen teljesítményű korábbi változattal szemben 12 százalékkal kevesebbet, 4,1 litert fogyaszt átlagosan. Többek között a start&stop rendszer bevezetése nyomán.  További újítás az 1,2 literes benzines turbómotor bevezetése. A 115 lóerős motor nemcsak erősebb az 1,6-os szívómotornál, de 20 százalékkal kevesebbet is fogyaszt.

Technológia újításként a Scenicben megjelenik a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, valamint az automata fényszóró-vezérlés, amely a szembejövő forgalom függvényében kapcsol. Ugyanakkor a szériafelszereltség része lesz a visszagurulás-gátló.

A Renault nagy reményeket fűz a családi modellekhez, hiszen a Scenicből 1996-os bemutatása óta 3,9 millió fogyott, a mostani 2009 óta kapható generációból már 400 000 kelt el.

Ha nem futja az új Scenicre, de mégis szeretne egy hasonlót, keressen a vezess.hu használtautó-kínálatában.