Apró villanyautó a Chevrolet-től 2 Hivatalos közleményben tudatta a Chevrolet, hogy gyártásba kerül a Chevrolet Spark elektromos motorral üzemelő kivitele. Az autó forgalmazása 2013-ban kezdődik, de csak kis darabszámban tervezik értékesíteni.

A Spark EV-t elsősorban azoknak ajánlják, akik városban laknak, kiszámítható vezetési szokásokkal rendelkeznek, nekik nem jelent hátrányt a vélhetően kis hatótávolság. Műszaki adatokat egyelőre nem közölt a Chevy, kivéve, hogy lítium-ion akkumulátor kerül a kis villanyautóba.

Az autó a korábbi közúti teszteken résztvevő modellekkel szerzett tapasztalatokat felhasználva készül, így a Koreában futó Cruze EV, a Sanghajban tesztelt Sail EV, illetve a széria autóhoz legközelebb álló indiai Beat EV tudását ötvözik.

A Beat egyébként nem más, mint a Spark csak eltérő néven. A nyáron bemutatott Beat EV 130 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel, a telepeket hagyományos 230 voltos hálózatról nyolc óra alatt lehet 100 százalékos állapotba hozni.

A jármű motorja 45 kW teljesítményre képes, ami 60 lóerőnek felel meg, vagyis városi használatra még a 270 kilós akkumulátorral is alkalmas. Sebességváltó nincs, az elektromos motor közvetlenül a kerekeket hajtja.

Használt Chevrolet Spark modellek a vezess.hu autókeresőjében.