Az elkövetkező két évben öt elektromos-hajtással (is) szerelt modellt mutat be Amerikában és Európában a Ford. Ezek között van konnektorról tölthető hibrid és villanyautó is. Az autók elektromos hajtással való felszerelése mellett a Ford a töltéssel is foglalkozik, bejelentették, hogy megegyeztek a SunPowerrel, amelynek segítségével napenergiával működő töltőt kínálnak ügyfeleiknek.  


A közlemény szerint a SunPower rendszer kétszer annyi energiát termel, mint a hagyományos panelek, miközben kisebb helyet foglaln, évi 3000 kilowattóra energiát nyújt. A háztetőre szerelhető rendszerekt úgy alakították ki, hogy megfelelő legyen azoknak az ügyfeleknek, akik havi 1600 kilométer, azaz éves szinten 20 000 kilométert tesznek meg autójukkal.

A töltő-rendszer költsége (Amerikában, állami támogatással) nagyjából 10 000 dollár, 1,9 millió forint. Az ár csökkenhet a helyi adók figyelembe vételével, de ha a rendszer kiépítése az átlagosnál bonyolultabb, nőhet az összeg.

Ez persze igen feltételes, de ha mondjuk egy hét liter fogyasztású autóval akarnák összevetni a magyar üzemanyag árakon, valamivel több, mint két év alatt megtérülne a rendszer ára és onnantól ingyen tankol az ügyfél.

Egy iPhone alkalmazás is jár a rendszerhez, így az ügyfél interneten keresztül távolról is ellenőrizheti annak működését.

Elsőként az év végén érkező Focus Electric vevőinek ajánlják fel a 25 éves garanciával rendelkező rendszert, majd 2012-től a C-MAX Energi plug-in hibrid extralistáján is feltűnik.