A Vitorlás utcában felállított 400m összhosszúságú pálya számos kihívást tartogatott a nyolc selejtezőkörből döntőbe jutott és bérgokartokkal végül rajthoz állt 45 induló számára. Az éles kanyarokkal tarkított nyomvonalon és a tömegközlekedési buszok által csúszósra koptatott aszfalton végül Szetei Gergely és Oroszlány Kristóf előtt 28,319 másodperces időeredménnyel a budapesti Herman Tibor nyerte el a legjobbnak járó trófeát, és a 2 személy részére szóló, bokszutca-látogatást is tartalmazó Forma 1 Magyar Nagydíjra szóló belépőket.

A versenyzőknek a Sebastian Vettelt is kinevelő Red Bull Junior Team két pilótanövendéke, a a World Series by Renault-ban versenyző Carlos Sainz Jr. és Jean-Eric Vergne adott hasznos tippeket, illetve mérkőztek meg egymással és Kiss Pál Tamással, hazánk egyetlen GP3-as versenyzőjével. A versenyt élőben kommentálta Kőváry Barna és Szujó Zoltán, utóbbi később, pilótaként is megvívta csatáját többek között televíziós kommentátortársa, Czollner Gyula ellenében.

A profik ligájában profi gokartokon végül a francia bizonyult a legjobbnak 29,134 másodperces eredménnyel, spanyol csapattársa, Sainz (29,306 s) és a magyar kiválóság előtt (29,530ms).

“Örülök, hogy sikerült nyernem és végül fel tudtam venni a pálya ritmusát, a beláthatatlan kanyarokról nem is beszélve. Jó gyakorlat volt, felidézte a kezdeteket és különösen élveztem az összecsapást Carlosszal” – fejtette ki a Formula Renault 3.5 sorozatban versenyző Vergne.

“Ha tehetem, lejárok gokartozni, igaz, ez az utóbbi időben nem mindig volt kivitelezhető, illetve az autóversenyzés mellett mostanában kaptam rá a wakeboardra is. Nagy volt a forróság, de ahogy beültünk az autókba és áthajtottunk a rajtvonalon már csak a verseny számított és szívem szerint nem is szálltam volna ki belőle még órákig. Gratulálok Jean-Ericnek, de megígérhetem, nemsokára visszavágok neki!” – tette hozzá a Formula Renault 2.0 sorozatban bajnokaspiráns Sainz, aki először járt Siófokon.

A győztesek

A győztesek

A győztesek


A forró nyári napon a hírességek futamában Magyarország legjobb gokartosa, Kancsár Ferenc felvezetésében Czollner Gyula diadalmaskodott, aki ezzel pontot tett a Forma 1-es kommentátorok házi párbajára is, hiszen Gianni után Szujó Zoltán a harmadik helyen futott be. A motorsportok világába kiránduló Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Cooky, a Rádió1 műsorvezetője és a hölgyek részéről Dukai Regina követte az élboly csatáját kiegyensúlyozott teljesítményével.

A június 25-e és július 10-e között az ország nyolc pontján (Budapest, Debrecen, Győr, Mogyoród, Kecskemét, Pécs, Siófok és Budaörs) megtartott helyi selejtezők során több százan mérték össze tudásukat, hogy kivívják a július 17-i siófoki utcai pályán megtartott döntőbe jutás jogát. Hozzájuk csatlakozott a Red Bull MOBILE előfizetők számára meghirdetett játék két győztese is, akik a médiafutamban szabadkártyával próbálhatták ki magukat, ami olyannyira jól sikerült, hogy 32,761 másodperces eredménnyel Moór Tibor végül majdnem 1 másodperccel maga mögé utasította futamtársait.