Kiadta az első vázlatokat jövő évi DTM-versenyautójáról az Audi. 2012-re új szabályok lépnek életbe a népszerű versenysorozatban, ennek kapcsán új autót épít a német gyár. A 2012-es versenyautó a 2004 óta négy bajnoki címet szerző A4 helyett az A5-re, annak is kupé kivitelére hasonlít.

A rajzokon ugyan még a jelenlegi A5 látható, de a versenypályán már a minap leleplezett felújított modell külseje köszön majd vissza. A versenyautó továbbra is csak látványban hasonlít utcai társaira, ezután is karbon központi utascella köré épülő acél csőváz adja az alapot, erre kerül a könnyű műanyag héj.

Számos ponton szigorúbb biztonságtechnikai szabályoknak kell megfelelni az autónak, de ami változatlan, az a V8-as motor, amely szinte ugyanúgy kerül át az A4-ből. A 460 lóerős motor azonban vélhetően már nem kerül annyira hátra, mint eddig, mert az egyik új szabály szerint a pilótának úgy kell ülnie, hogy a feje a B-oszlop előtt legyen. Korában ez nem igazán volt így, előre beszerelt, de középmotoros gépek voltak a DTM autók.

Készül a leggyorsabb Audi A5 2