1. GPS: Megérkezett plázánkba a Wayteq remek ár-érték aránnyal rendelkező új Európa GPS-e, az X960BT. 5 colos képernyő, Bluetooth, FM transzmitter, DUN internet, háztól-házig navigáció. És nem drága. A kistesója, az X850 pedig még annyira sem. Tényleg.

2. Napvédő, napfényroló: A strand mellett nincs árnyékos hely, ez örök törvény, vagy ha akad is, az délutánra már egy másik autót fog kényeztetni. Hogy ne égessen szét a kormány, mikor megfogod, kell hát egy napvédő a szélvédőre, meg a hátsó ablakokra, az előbbi univerzális, az utóbbi pedig márkafüggő. A plázában Citroen, Peugeot, Skoda, Volkswagen, Suzuki, Opel, SEAT és Honda típusokhoz való kiegészítőket árulunk, ha ilyen autód van, szerencsés vagy.

7+1 hasznos nyári kiegészítő, ami egy autóból se hiányozhat 3


3. Napszemüveg: Egy igazi autómániás a négykerekűjéhez illő napszemüvegben nyomul. Hivatalos, autógyárak által is forgalmazott kukkerek vannak nálunk, Volkswagen, Saab, Volvo, Suzuki, Ford, Alfa Romeo, Subaru, BMW, Mercedes és Mini tulajdonosoknak.

4. Kerékpártartó: A Balaton kerékpárúton immáron 10 éve teljes egészében körbetekerhető, az északi parton utazva Tihany mellett érdemes megnézni a Káli-medencét, és a Nemzeti Parkot, délre érve pedig egy hűsítő sör vár mindenkit Siófokon. Tudjuk, hogy téged is vonz.

5. Elakadásjelző háromszög, láthatósági mellény, elsősegélykészlet: A kötelező biztonsági kiegészítőkre nem csak nyáron van szükség, de ha már számba vesszük, mit érdemes beszerezni a Vezess Plázából, akkor ők se maradhatnak ki. Nem fogjátok kitalálni, mire jók. Az elakadásjelző háromszöget lerobbant autónk mögé rakva megelőzhetjük, hogy valaki belénk szálljon, míg mi vesztegelünk, a láthatósági mellény minket véd meg, egy sima kerékcserénél is fel kell venni, az elsősegélykészlet pedig a sérülések gyors ellátását szolgálja. Ellenőrizd, hogy az autódban lévő doboz meddig felhasználható, ha lejárt rajta a dátum, a rendőr büntet.

7+1 hasznos nyári kiegészítő, ami egy autóból se hiányozhat 4


6. Tűzoltó készülék: Nincs annál pocsékabb érzés, mint tehetetlenül nézni, ahogy millióink porrá égnek az út szélén. Tűz keletkezhet elektromos zárlat miatt, de nem ritkák az üzemanyag-ellátó rendszer hibájából kigyulladó autók sem, amikor azt gondoljuk, hogy velünk ilyen nem eshet meg, akkor kell elővigyázatosnak lenni. Nyáron nagyobb az esély, hogy megtörténik a baj, egy pár ezer forintos tűzoltó készülékkel csökkenthetjük a kár mértékét, megfékezve a tüzet akár a kezdeti stádiumában.

7. Hűtőláda: Míg más aszalódik a 260-as kék Ikaruszon, mi boldogan nyomatjuk a klímát, ezért szép az autós élet. Ám a megfelelő folyadékbevitelről is gondoskodni kell. Egy jó hűtőládával bármikor elővarázsolhatunk jéghideg üdítőket a család számára, hosszabb utazásnál az uzsonnát tartja frissen, ha pedig olyan típust veszünk, mely fűteni is tud, azt télen se kell a garázsban pihentetni, egy forró tea jól fog jönni decemberben, ez biztos.

+1. Ponyva: Tűző nap, hasmenéses galambraj, potyogó tűlevelek, sárban dagonyázó macskák. Ha szeretnéd megóvni ettől autód fényezését, akkor kell egy ponyva.